Ogłoszenie

Ahoj Kamraci od dzi¶ nasze forum rusza oficjalnie! W miarê mojego zarz±dzania nim bêdzie siê rozbudowywaæ i zmieniaæ. Sugestie mile widziane.

K.K.

#1 2009-06-02 12:34:10

Kapitan_Krótkobrody

Administrator

2746875

John Matthews - Piraci Galeria £otrów

Ksi±¿ka niew±tpliwie powsta³a dla mi³o¶ników Piratów. Có¿ mogê o niej powiedzieæ. Jest to druga ksi±¿ka o Piratach do¶æ oryginalnie wydana (pierwsz± by³a "Skarb Kapitana Williama Kidda"). Zreszt± kto widzia³ ten wie. Dowiedzia³em siê z niej kilku ciekawych informacji o których jak do tej pory nigdzie nie s³ysza³em czy nie spotka³em siê w ¿adnym czytanym opisie. Aczkolwiek wydaje mi siê, ¿e zawiera drobne b³êdy i przekrêca trochê fakty (podobnie jak druga kniga tego pana "Piraci", która swoj± drog± te¿ oryginalnie jest wydana). Trudno jest to jednak stwierdziæ gdy¿ w okó³ Piratów kr±¿± legendy (posiadam jednak wydawnictwo Davida Cordinglya - "¯ycie i zwyczaje Piratów" tak¿e my¶lê, ¿e bêdê móg³ zrewidowaæ te informacje). Polecam tê ksi±¿kê. Jak pisa³em wy¿ej jej atutem bez w±tpienia jest do¶æ ciekawe wydanie, barwne ilustracje i interesuj±ca tre¶æ. Na koñcu mo¿na znale¼æ "Pirack± Ksiêgê Rekordów" jako dodatkow± ma³± ciekawostkê.

Forum stworzone dla mi³o¶ników morza, ¿eglarstwa, szant ale przede wszystkim Piratów!

Stopka forum

RSS