Strony: 1
Administrator
Có¿ z ¿alem muszê przyznaæ, ¿e film jest jednym wielkim niewypa³em. Ot tak durnawa komedia z dwoma s³ynnymi amerykañskimi komikami. W koñcu jednak od samego pocz±tku by³a to z za³o¿enia burleska. No có¿ produkcja nie trafi³a w mój gust. Tre¶æ mo¿e jeszcze by i usz³a, ale z pominiêciem pewnych scen (tylko, ¿e wtedy by pozbawi³o to komizmu ca³ego filmu czego nie mia³bym za z³e re¿yserowi). Mo¿e pokrótce napiszê o co chodzi³o w tej ekranizacji. Dwóch kelnerów Abbott i Costello maj± za zadanie dostarczyæ list od pewnej damy do karczmy dla pewnego muzyka, który tam pracuje. Od tego momentu zaczyna siê seria pomy³ek i sytuacji, które z za³o¿enia mia³y byæ ¶mieszne. Miêdzyczasie w tawernie przebywa os³awiony Kapitan Kidd. Costello obs³uguj±c Pirata prze pomy³kê zabiera jego mapê z ukrytym skarbem. Abbott za¶ zobaczywszy mapê postanawia nak³oniæ swego przyjaciela by Ci do³±czyli siê do Kidda i pomogli znale¼æ mu ukryte z³o¿a bogactw a przy okazji by uzyskaæ czê¶æ przydzia³u z³ota dla siebie. Oczywi¶cie w tego typu produkcji nie mog³o zabrakn±æ romansu. To by by³o na tyle z mojej strony. Je¶li kto¶ lubi takie klimaty na pewno film mu siê spodoba ja zdecydowanie odradzam. Ró¿ne s± gusta i gu¶ciki.
Strony: 1