Ogłoszenie

Ahoj Kamraci od dzi¶ nasze forum rusza oficjalnie! W miarê mojego zarz±dzania nim bêdzie siê rozbudowywaæ i zmieniaæ. Sugestie mile widziane.

K.K.

#1 2009-05-08 13:43:00

Kapitan_Krótkobrody

Administrator

2746875

Rowland V. Lee - Kapitan Kidd

Kolejny do¶æ archaiczny film o Piratach. Krêci siê wokó³ legendy o ukrytym skarbie kapitana Kidd'a. W roli kapitana wypad³ ¶wietnie aktor Charles Laughton (nie wiem czemu, ale tak w³a¶nie wyobra¿am sobie os³awionego Williama Kidd'a). Na pocz±tku filmu widzimy jak Pirat wraz ze swoj± "zaufan±"za³og± zakopuj± zrabowany skarb. Po latach Kidd postanawia wyruszyæ aby go zagarn±æ. Nie chce jednak dzieliæ siê ze swymi kamratami i powoli lecz skutecznie ich eliminuje. Niestety nie przewidzia³, ¿e pewien szlachcic imieniem Adam chce zemsty za ¶mieræ ojca, który p³yn± na owym feralnym statku, który pad³ ³upem Piratów. Bardzo ciekawa fabu³a. Polecam. Muszê powiedzieæ im wiêcej wpada mi w rêce produkcji o Korsarzach tym czê¶ciej utwierdzam siê w przekonaniu, ¿e nie ma to jak stare dobre filmy spod znaku miecza i szpady z lat 30-tych, 40-tych (chyba najlepsza epoka dla tego typu kina oczywi¶cie filmy, które powsta³y pó¼niej te¿ s± równie dobre jednak ju¿ nie maj± takiego klimatu). A wy Kamraci co s±dzicie?

Forum stworzone dla mi³o¶ników morza, ¿eglarstwa, szant ale przede wszystkim Piratów!

Stopka forum

RSS